Lēns Windows dators var izraisīt lielu diskomfortu un traucēt produktivitāti. Lai uzlabotu datora veiktspēju un atjaunot tā ātrumu, veiciet šādus ieteikumus:

✔ Atsvaidziniet datoru: Pirmkārt, mēģiniet restartēt datoru. Tas var palīdzēt atbrīvot sistēmas resursus un novērst mazākas problēmas, kas varētu ietekmēt veiktspēju.

✔ Dzēsiet lieko programmatūru: Izpētiet sava datora programmatūras sarakstu un atinstalējiet, kas vairs netiek izmantotas. Lieka programmatūra var aizņemt resursus un palēnināt datora darbību.

✔ Atbrīvojiet cieto disku: Jums ir pietiekami daudz brīvas vietas cietajā diskā? Ja diska krātuve ir pilna vai gandrīz pilna, tas var ietekmēt datora veiktspēju. Dzēsiet nepieciešamības gadījumā liekos failus vai pārnesiet tos uz ārējo disku.

✔ Pārliecinieties par vīrusu un ļaundabīgās programmatūras neesamību: Izmantojiet uzticamu antivīrusa programmu un ļaujiet tai veikt pilnu sistēmas skenēšanu, lai atrastu un izdzēstu vīrusus un ļaundabīgo programmatūru.

✔ Atjaunojiet Windows un draiverus: Windows operētājsistēma un datora draiveri ir atjaunināti ar jaunākajām versijām? Atjauninājumi bieži ietver veiktspējas un drošības uzlabojumus.

✔ Izslēdziet sākuma programmas: Pārbaudiet sākuma programmu sarakstu un izslēdziet nevajadzīgas programmas, kas automātiski palaižas, kad ieslēdzat datoru.

✔ Nodrošiniet ventilāciju: Pārliecinieties, ka datora dzesēšanas ventilatori ir tīri un nedarbojas ar lielām pretestībām. Nodrošiniet, ka dators ir novietots vietā, kur ir laba gaisa cirkulācija, lai izvairītos no pārkaršanas riska.

✔ Pārbaudiet operatīvo atmiņu: RAM atmiņa ir pietiekami liela, lai apmierinātu jūsu lietošanas vajadzības. Ja jums ir nepietiekami RAM, varat apsvērt RAM atmiņas uzlabošanu, lai palielinātu datora darbības efektivitāti.

Ja šie ieteikumi nepalīdz atjaunot datora veiktspēju, būt vērts apsvērt citus risinājumus, piemēram, cietā diska maiņu uz SSD, operētājsistēmas pārinstalēšanu vai datora uzlabošanu pie biroja tehnikas apkopes speciālista wink 200 33 606