Datora neieslēgšanos var izraisīt daudzi iemesli, sākot no vienkāršām problēmām līdz nopietnākiem tehniskiem traucējumiem. Lai noteiktu iemeslus un izlabotu šo problēmu, pārbaudiet šādas lietas:

 Pārbaudiet strāvas pieslēgumu: Pārliecinieties, vai dators ir pareizi pieslēgts pie elektrotīkla un strāvas avots darbojas. Izmēģiniet citu elektrovadu un sienas kontaktu, lai izslēgtu iespēju par bojātu vadu vai slēdzi.

 Izvērtējiet akumulatora (portatīvajiem datoriem): Ja lietojat portatīvo datoru, pārliecinieties, vai akumulators nav izlādējies. Pārbaudiet, vai uzlādes lampiņa iedegas, kad dators tiek pievienots pie strāvas.

 Perifēro ierīču atvienošana: Atvienojiet visas perifērās ierīces, printeri, ārējo cieto disku, USB ierīces un mēģiniet datoru ieslēgt. Dažreiz problēma var būt saistīta ar konfliktiem starp perifērajām ierīcēm un datoru.

 Ekrāna pārbaude: Pārbaudiet monitoru vai ekrānu, vai tas ir pareizi pieslēgts un darbojas. Izmēģiniet citu monitoru, lai pārliecinātos, ka problēma nav saistīta ar ekrāna darbību.

 Datora dzesēšana: Pārbaudiet, vai datora dzesēšanas ventilatori strādā un nav nobloķēti ar putekļiem, jo dators neieslēgsies, ja ir pārkarsis.

 RAM pārbaude: Nākamais solis ir pārbaudīt operatīvo atmiņu (RAM). Ja RAM moduļi ir slikti savienoti vai bojāti, tas var novest pie tā, ka dators neieslēdzas. Izņemiet RAM moduļus un atkal tos ievietojiet, lai pārliecinātos, ka tie ir pareizi piestiprināti.

 Cietā diska pārbaude: Bojāts cietais disks var izraisīt nespēju iedarbināt datoru. Pārliecinieties, vai cietā diska savienojumi ir stabili un darbojas. Varat mēģināt pievienot cieto disku citā datorā, lai pārliecinātos, vai tas ir darbaspējīgs.

 BIOS pārbaude: Pārbaudiet datora BIOS iestatījumus, lai pārliecinātos, ka tie ir pareizi konfigurēti un nav izraisījuši problēmas.

 Dzēst statisko uzlādi: Ja strāvas vadā un datora iekšienē ir statiska elektrība, tas var novest pie darbības traucējumiem. Lai izvairītos no statiskas uzlādes, ieteicams, pirms ieslēgt datoru, lietojot aizsarg ekipējumu, pieskarties nevadošam metāla priekšmetiem.

Ja pēc šo elementu pārbaudes problēma joprojām pastāv, iespējams, ka tas norāda uz nopietnāku datora problēmu, piemēram, bojātu pamatplati vai barošanas bloku.

Šajā gadījumā jums jākonsultējas ar datoru remonta speciālistu 200 33 606