Jūti ka ārējais cietais disk sāk uzvesties dīvaini, kļuvis skaļāks, reizēm pats no sevis atvienojas, neļauj saglabāt, izmet kļūdu?

Ārējie cietie diski ir ļoti noderīgi, lai paplašinātu datora krātuvi un nodrošinātu drošu datu dublēšanu, taču tie arī var radīt problēmas. Svarīgi ņemt vērā šādas lietas:

✔ Datubāzes problēmas: Ārējais cietais disks var ciest no datubāzes kļūmēm vai sistēmas traucējumiem, kas var ietekmēt datu piekļuves ātrumu un datu integritāti.

✔ Fiziski bojājumi: Ārējais disks bieži tiek pārvietots un pārvadāts, kas var radīt fiziskus bojājumus, piemēram, triecienus vai vibrācijas, kas var sabojāt diska mehāniskos komponentus.

✔ Datu zudums: Lai gan ārējie cietie diski ir lieliski datu dublēšanai, tie nav nekļūdīgi. Var rasties neplānoti datu zudumi sakarā ar diskā esošām kļūmēm, mehāniskiem defektiem vai nejaušām cilvēku kļūdām.

✔ Vecuma ietekme: Tāpat kā visām tehnoloģijām, arī ārējiem cietajiem diskiem ir ierobežots kalpošanas laiks. Vecāki diski var būt mazāk uzticami un nestabilāki.

✔ Datu drošība: Ja ārējais disks satur jutīgus vai privātus datus, var rasties drošības bažas, it īpaši, ja disks tiek izmantots vairāku personu vai uzņēmuma datu glabāšanai.

Ja jūs saskaraties ar kādām no šīm problēmām vai dzirdat dīvainas skaņas no ārējā diska, ir vērts apsvērt ārējā diska maiņu. Turklāt ir vairākas situācijas, kad varētu būt labi domāt par ārējā diska maiņu:

✔ Vecums un kalpošanas laiks: Ja ārējam diskam ir vairāki gadi un tas ir aktīvi lietots, var būt saprātīgi apsvērt jauna, mūsdienīgāka diska iegādi, lai novērstu problēmas un nodrošinātu augstāku veiktspēju.

✔ Zaudētas darbības jaudas: Ja ārējais disks atsakās darboties pareizi, sasniedz lēnas ātrdarbības vai izraisa datu kļūdas, tas var būt zīme, ka disku vairs nevar uzticēt datu glabāšanai.

✔ Nepietiekama krātuve: Ja ārējais disks ir pilns un jums nav vietu jauniem datiem, ir laiks apsvērt lielākas krātuves iegādi vai dublēšanu uz jaunu disku.

✔ Ieguvumi no jaunās SSD tehnoloģijas: Jaunie ārējie cietie diski piedāvā ievērojami augstāku ātrdarbību, drošību un ietilpību, tā vērts ir pāriet uz jaunāku modeli.

Svarīgi ir novērtēt jūsu pašreizējā ārējā diska stāvokli un izvērtēt, vai tas atbilst jūsu vajadzībām.
Ja esat novērojuši kādas problēmas vai jūtat, ka esošais disks vairs nespēj apmierināt jūsu prasības, var būt pienācis laiks apsvērt ārējā diska maiņu.

Nepieciešams ātrs, mazu ietilpību un drošs Ārējais cietais disks vai ātrs, lielapjoma ar datu aizsardzību?
Atradīsi pie mums 200 33 606